11:58 Киев с официален призив:  Официалният сайт на Киев съобщи:

...
11:58 Киев с официален призив:  Официалният сайт на Киев съобщи:
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Руската армия влезе в Киев


11:58
Киев с формален апел: 

Официалният уебсайт на Киев заяви: Във връзка с наближаването на дейни военни дейности, жителите на квартал Оболон са помолени да не излизат на открито, оповестиха от отдел " Общинска сигурност ". В известието се споделя още: „ Моля, бъдете бдителни и останете на закрито – вкъщи или в приюти. Излизането на открито в този момент е доста рисково заради приближаването на врага. Единствено изключение може да бъде нуждата от пренасяне в заслон, в случай че е задействан сигналът за въздушна тревога. Стойте надалеч от прозорците, до момента в който сте вкъщи “, споделиха от отдела. И разгласиха карта на приютите: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1GoP1MtW6Zpmn_0-VXnleUBPa-NXBqGS_&usp=sharing 

11:16

Поредна въздушна паника в Киев, сирените още веднъж вият

Внимание! Обявена е въздушна паника!  Отидете неотложно до най-близкия заслон ! Този апел се появи на формалната страница на Киев, като е приложена и карта на вероятните убежища.

 Киев убежища

Местните управляващи разгласиха и лист с работещите аптеки в столицата.

Ето какво демонстрират сега камерите онлайн от центъра на Киев .
 


11:10

Изстрели се чуват покрай региона с държавните здания в украинската столица

Това заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция. По-рано п резидентът Зеленски разгласи, че е цел номер едно на Русия. Той увери, че не е напускал Киев и няма да го направи. " Оставам в столицата дружно с моето семейство. Според нашата информация, врагът ме е набелязал като цел номер едно, а фамилията ми – като втора цел ", изясни президентът на Украйна.



10:40

Руски военни са навлезли в Киев


Това заяви BBC като се базира на Туит от военното министерство на Украйна. " Вражеските диверсионно-разузнавателни групи към този момент са в Оболонский регион, който се намира на 10 км. от Народното събрание в Киев ", съобщи военният министър на страната.

❗️увага

На Оболоні ворожа ДРГ.
Просимо громадян повідомляти про пересування техніки!
Виготовляти коктейлі «Молотова», знешкоджувати окупанта!
Мирним мешканцям - бути обережними! Не покидати оселі!
— Defence of Ukraine (@DefenceU)
Армията предизвиква жителите на украинската столица към опозиция, като употребяват коктейли Молотов против нашествениците . " Мирни жители, не напускайте домовете си ", зове още информацията, публикувана в Туитър.

Военните също по този начин приканват хората да им подават настояща информация за напредването на съветските военни .

 
Експлозии и престрелки избухнаха в северната част на украинската столица Киев , съобщи в това време Агенция Франс Прес от мястото, до момента в който нахлуващите съветски сили се доближават.

Пешеходци бягат, с цел да се предпазят, а в региона на Оболонски се чува пукотевица със стрелково оръжие и детонации. По-големите гърмежи се чуват чак в центъра на града .

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР